Nederlands English  Gratis verzending boven € 50 binnen NL Gratis retour zenden

Een plashorloge zorgt voor structuur en helpt plasongelukjes te voorkomen

Overdag urine verliezen is een heel vervelend probleem. Maar voor een groot deel van deze mensen (met name kinderen) kan dit probleem "simpel" worden voorkomen door tijdig naar de WC te gaan. Men vergeet dit echter, omdat men veel te veel is afgeleid of niets wil missen van waar men op dat moment mee bezig is. 

Voor deze groep mensen is de beste oplossing op vaste tijden te gaan plassen, ook wel klokplassen genoemd. Zo kan het bijvoorbeeld raadzaam zijn elke 1,5 of 2 uur naar de WC te gaan. Ook indien men de aandrang nog niet echt voelt. Een zeer effectief hulpmiddel hierbij is een plashorloge. 

Deze horloges beschikken over de mogelijkheid vele afzonderlijke alarmmomenten per dag te programmeren. Afhankelijk van het type tot wel 12 tijdstippen per dag. Het alarm is een heel discreet trilalarm en bij sommige modellen kunt u ook kiezen voor een geluidalarm. 

Medicijnhorloges

Deze trilhorloges of alarmhorloges worden ook wel medicijnhorloges genoemd, omdat ze ook heel goed kunnen worden gebruikt om gedurende de dag op tijd het medicijn in te nemen!

Het klokplassen is wetenschappelijk getest

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van plashorloges een positief effect hebben op de plasroutine van kinderen. Hierdoor worden de zindelijkheidsproblemen sneller opgelost. 

De plasroutine is voor sommige kinderen moeilijk aan te leren. Het gedrag moet namelijk worden aangepast. Een plashorloge helpt dit gedrag te veranderen, zodat frequent naar de WC wordt gegaan.

Bent u geïnteresseerd in het wetenschappelijke onderzoek? Hier vindt u de publicatie in The Journal of Urology en meer details over de studie leest u hier.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »