Nederlands English  Gratis verzending boven € 50 binnen NL Hoge klantwaarderingen

Alles over stressincontinentie

Bron: Gezondheidsplein.nl

 

Het UnderWunder ondergoed is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van stressincontinentie. Maar wat is stressincontinentie eigenlijk en in hoeverre heeft het te maken met een stressvolle situatie of uw levensstijl?

Wat is stressincontinentie

Inspanningsincontinentie wordt ook wel stressincontinentie genoemd. Stress betekent hier de lichamelijke druk in de buikholte (het heeft dus niets te maken met psychische stress in het dagelijkse leven). Deze druk in de buikholte kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens het lachen, niezen, hoesten of sporten. Door de druk die dan ontstaat, kun je druppeltjes of scheutjes urine verliezen.

Oorzaak stressincontinentie

Bij lichamelijke inspanning, hoesten, niezen of lachen wordt de druk in de buikholte verhoogd en daardoor ook de druk in de blaas. Als reflex trekken de bekkenbodemspieren en sluitspieren samen, waardoor de blaas en de urinebuis worden afgesloten. Je verliest dan geen urine. De bekkenbodemspieren ondersteunen met omliggend steunweefsel de urinebuis en houdt deze en de blaas met zijn sluitspieren aan de blaashals, op hun plek. Bij stress incontinentie ontbreekt de ondersteuning van de bekkenbodemspieren waardoor de aansluiting tussen de blaas en zijn sluitspieren aan de blaashals en de urinebuis niet meer optimaal is. Als er dan druk ontstaat op de blaas veroorzaakt dit inspanningsincontinentie ofwel stressincontinentie.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »