Nederlands English  Gratis verzending boven € 50 binnen NL Hoge klantwaarderingen

Herken je urineverlies

Bron: Gezondnu

 

Cijfers wijzen uit dat meer dan de helft van de volwassen vrouwen weleens incontinent is voor urine. Dit kan variëren van een paar druppels urine bij inspanning tot dagelijks meerdere malen een volledige natte onderbroek.

Naast stressincontinentie kun je ook urine verliezen door een te hoge aandrang voor het plassen. Dit heet aandrangsincontinentie en kan veroorzaakt worden door een onrustige blaas. Zowel bij klachten van te hoge aandrang als bij urineverlies bij inspanning is het belangrijk om een afspraak te maken bij je huisarts.

Incontinentie, vooral in hevige mate, beperkt je in je dagelijkse leven en heeft een grote invloed op je zelfbeeld. Je bent bijvoorbeeld continu bang dat andere mensen je ruiken, je neemt overal waar je heen gaat een extra setje kleding mee. Of je stopt met sporten omdat je bang bent in je broek te plassen.

Van een paar druppels urine verliezen tot meerdere keren per dag een volledig natte broek, alles valt onder de noemer incontinentie. Er zijn verschillende soorten van incontinentie:

Aandrangsincontinentie (urge incontinentie): Zodra je moet plassen, moet je rennen om op tijd de wc te halen en soms haal je hem niet op tijd. De blaas wordt in deze situatie een overactie blaas genoemd.

Overloopincontinentie: De blaas kan niet meer volledig legen, waardoor deze te vol raakt en er urineverlies optreedt. Dit kan worden veroorzaakt door een vernauwing van de blaashals of plasbuis, bekkenbodemspieren die teveel aangespannen zijn (ophoudgedrag) of een blaasverzakking.

Stressincontinentie: Het afsluitmechanisme van je blaas en je bekkenbodemspieren zijn niet meer zo sterk. Bij druk (zoals springen, tillen, niezen) lekt er urine. 1 op de 4 vrouwen boven de 35 jaar heeft last van deze vorm van incontinentie. Speciaal voor deze doelgroep is het UnderWunder ondergoed zeer geschikt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »